Меню
Вашата количка

Обеци от тюркоаз, Ангелчета за щастие, любов и богатство

Обеци от тюркоаз, Ангелчета за щастие, любов и богатство

Тюркоазът е камък на любовта, щастието и богатството


Бижутата с тюркоаз не само ще помогнат на човек да намери своята сродна душа, но и ще възкресят избледняващи чувства. Освен това тюркоазът може да помогне на разбитото сърце да се възстанови след нещастна любов.


Много хора все още вярват, че младите влюбени трябва да носят пръстени с тюркоаз, защото този камък ще предпазва двойката. Има и поверие, че този камък в пръстен на ръката на невярна съпруга ще загуби наситения си син цвят и ще побелее. 

На изток тюркоазена украса бивала поставяна в леглото на новородено момиче. В деня на сватбата си момичето трябвало да предаде това бижу на своя младоженец, като по този начин демонстрира цялата искреност на чувствата си.

Тюркоаз и медицина


Едно от основните предимства на тюркоаза е, че този камък може да предупреди собственика си за болест. Ако тюркоазът в бижутата започне да избледнява или променя цвета си от синьо в зелено, тогава това означава, че в човешкото тяло настъпват някакви промени. Ако човек се възстанови, тюркоазът отново става син. Преди много години лекарите използвали бижута с тюркоаз при лечението на пациенти с различни заболявания.

Бижута с този камък и днес се препоръчват на хора, които страдат от безсъние. Сребърните висулки с тюркоаз помагат за спиране на кървенето, лекуват язва на стомаха и чернодробни заболявания.

Магията на тюркоаза

Както всички минерали, тюркоазът също има връзка със зодиакалните знаци и планетите.

 • Тюркоазени планети: Марс, Венера, Юпитер, Сатурн.

 • Тюркоазен елемент: Земя и Вода.

 • Зодиакални знаци за които тюркоазът е подходящ : Телец, Скорпион, Стрелец.

 • Тюркоазът има връзка и с някой имена: Вадим, Владислав, Василина, Василиса, Лариса, Марина.

Но си струва да се отбележи, че астролозите съветват всички да носят тюркоаз, защото тюркоазът се счита за камък, който има положително влияние върху всеки.

Грижа за тюркоаза.

Струва си да се отбележи, че златните и сребърни бижута с тюркоаз трябва да се третират деликатно. Тъй като тюркоазът е доста мек камък, той лесно се разваля и се поврежда. Например, не мийте ръцете си със сапун, когато има пръстен от тюркоаз на пръста ви. Тюркоазът не понася контакт с масла, кремове, шампоани, парфюми и др.

Ако искате да почистите декорацията с тюркоаз у дома, обърнете внимание на нашите съвети. Тюркоазът може да се мие само с чиста вода. Ако почиствате с препарати бижутата си, покрийте камъка с парче тиксо.

Също така, не оставяйте камъка на слънце или на студ. Той не понася резки промени в температурата и продължителна влажност.

Защо да изберете бижу от тюркоаз и какви са свойствата на тюркоаза?

 • ·       Тюркоазът има силни защитни сили, особено срещу зли очи
 • ·       Тюркоазът носи успех и щастие
 • ·       Предпазва от загуба на пари и нищета
 • ·       Тюркоазът е силен камък, който тонизира и укрепва цялото тяло
 • ·       Помага за помиряване на скарани съпрузи
 • ·       Носи спокойствие и мир в семейството
 • ·       Подходящ за всички зодии
 • ·       Ако се носи на врата действа целебно при болести на очите и стомаха
 • ·       Бижу със сребро и тюркоаз засилва самочувствието
 • ·       Ако имате възпалено гърло, дихателни проблеми, алергии, мигрена и други физически заболявания, които преминават през ушите, носа, гърлото и белите дробове, тогава тюркоазът ще ви помогне симптомите да отшумят.

 

Напишете мнение
Моля въведете поне 25 символа
Лош Добър
22.80лв
Сигурно пазаруване
Бърза поръчка - 0988 314 788
Бърза доставка!
Високо качество
Красива подаръчна опаковка
Лоялност
Подарък при поръчка над 120 лв!
Безплатна доставка при поръчка над 99 лв!