Меню
Вашата количка

БИЖУТА ОТ АМАЗОНИТ

БИЖУТА ОТ АМАЗОНИТ

БИЖУТА ОТ АМАЗОНИТ

Амазонит- идеалният помощник на дамите, носи им радост от живота, любов, духовен подем и положителни емоции.

Амазонитът е алумосиликат от групата на фелдшпата, разновидност на микроклина. Среща се под формата на кристални агрегати и друзи сред гранитните пегматити.
Цветът му е сивозелен до тревисто-зелен. Съдържа дребни впръслеци от албит, които му придават своеобразен рисунак и копринене блясък.
Твърдост: 6-6,5 по Моос
Находища:Бразилия, Индия, САЩ, ЮАР, Мадагаскар, Русия
Амазонитът е бил известен в Древен Египет, Месопотамия и други стари култури от Близкия Изток. Най-старите сведения за използването му под формата на накити и украшения е от третото хилядолетие пр.н.е.
Магически свойства:
Магичното свойство на този камък е свързано преди всичко със семейното огнище. Той дава стабилност на семейството и извисява семейният дълг. Амазонитът е идеалният помощник на жените-носи им радост от живота, любов, духовен подем и положителни емоции.В миналото традиционно жените са носили колиета от амазонит за поддържане на млада и красива кожа и за привличане за по-дълго време на мъжките погледи.
Ако поставите амазонит на бюрото си или край леглото, неговата финна енергия ще ви напомня да се придържате към решенията си и да приветствате раждането на "новото" в живота си. Добре е да се използва при ритуали и отбелязване на нови събития- нов живот и нова надежда.
Чудесен е за неутрализиране на електромагнитни излъчвания от компютри, микровълнови печки или мобилни телефони.
Изправени сте пред проблем? Задръжте амазонит в ръката си и ще ви помогне да вземете правилното решение, което е най-добро за вас.
Лечебни свойства:
Силен енергиен камък, който стимулира скритите резерви в организма. Хармонизира ендокринната и отделителната система. Нормализира сърдечната дейност и кръвното налягане. Облекчава главоболие и упорита мигрена. Помага при ревматизъм и артрит. Поставен за няколко минути върху третото око снема стреса и напрежението, много ефективен и при терапия на страхови неврози, проблеми със зъбите, остеопороза.
Тези, които чувстват душевен дискомфорт, неувереност или липса на самочувствие могат да носят колие или гривна на лявата ръка за намаляване на стреса, за преодоляване на комплексите, и за зареждане с оптимизъм и положителна нагласа към живота.
Като камък на гърлената чакра стимулира способностите за общуване, красноречие и развиване на творческите възможности.
Чакри: Анахата ( сърдечна ), Вишудха ( гърлена )
Енергия: Ин
Начини на приложение: под формата на бижута, полагане върху гърлената, сърдечната чакра и върху третото око
Препоръки :преди или след употреба се измива под течаща вода.
Зодии: Дева, Водолей

Това е особено добър камък за увеличаване на смелостта. При съмнения в себе си, несигурност, ниско самочувствие или липса на доверие в собствените способности, умения или таланти, може да работите с този камък. Може да го поставите в джоба си и да го носите през деня. Или да бъде носен като биж..
21.80лв
Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)