Рождени камъни, Значение и символика на бижута, свързани с месеците на раждане"

Рождените камъни са ценни и красиви камъни, които се асоциират с месеца на раждане на човека. Те имат дълга история и символика, която се простира хилядолетия. Вярва се, че носенето на рожден камък може да донесе късмет, защита и духовно благополучие на притежателя си. В тази статия ще разгледаме значението и символиката на рождените камъни, както и техните асоциации със зодиакалните знаци и месеците на раждане.

Значение на Рождените Камъни

Рождените камъни се считат за предпазни и благоприятни амулети, които носят късмет и защита на носителя си. Вярва се, че всеки камък има своя собствена енергия и влияние върху духовното и емоционалното благополучие на човека. Носенето на рожден камък може да помогне на носителя да се свърже със своите вътрешни качества и да усъвършенства връзката си с природата, да намери своето истинско призвание, да реализира себе си по най-добрия начин, правейки това, което го кара да се чувства щастлив и в хармония със себе си.

Символика на Рождените Камъни според Месеците на Раждане

 1. Януари - Гранат: Гранатът е символ на страстта, вярността и защитата. Той се свързва с месец януари и може да донесе успех и стабилност на носителя си.

 2. Февруари - Аметист: Аметистът е камък на мъдростта и духовното прозрение, спокойствието и баланса. Той се свързва с месец февруари и се смята за защитен амулет срещу злонамерени енергии. Вижте бижута от аметист: https://beautifulbg.com/bizhuta-spored-vida-na-estestvenite-kamni/bizhuta-ot-ametist

 3. Март - Аквамарин: Аквамаринът е символ на мир и спокойствие, семеен уют и хармония, заздравяване на брачните взаимотношения. Той се асоциира с месец март и може да помогне на притежателя си да намери вътрешен мир и хармония. Вижте бижута от аквамарин: https://beautifulbg.com/bizhuta-spored-vida-na-estestvenite-kamni/bizhuta-ot-akvamarin


 4. Април - Диамант: Диамантът е камък на вечната любов и сила. Той се свързва с месеца април и е символ на силата и устойчивостта.

 5. Май - Изумруд: Изумрудът е символ на любовта и изобилието. Той се асоциира с месеца май и може да донесе любов и благополучие на носителя си.

 6. Юни - Жадеит: Жадеитът е камък на хармонията и благоденствието. Той се свързва с месец юни и може да донесе равновесие и щастие в живота на носителя си. Вижте бижута от жадеит: https://beautifulbg.com/bizhuta-spored-vida-na-estestvenite-kamni/bizhuta-ot-zhadeit

 7. Юли - Рубин: Рубинът е символ на страстта и енергията. Той се асоциира с месец юли и може да помогне на носителя да изрази своята страст и енергия.

 8. Август - Перидот: Перидотът е камък на успеха и благополучието.

  1. Той се свързва с месец август и може да донесе успех и изобилие на носителя си.

  2. Септември - Сапфир: Сапфирът е символ на истина и мъдрост. Той се асоциира с месец септември и може да помогне на носителя да открие своя път към истината и прозрението.

  3. Октомври - Опал: Опалът е камък на въображението и вдъхновението. Той се свързва с месец октомври и може да донесе креативност и вдъхновение на носителя си. Вижте бижута от опал: https://beautifulbg.com/bizhuta-spored-vida-na-estestvenite-kamni/bizhuta-ot-opal

  4. Ноември - Топаз: Топазът е символ на щастието и благоденствието. Той се асоциира с месец ноември и може да донесе радост и щастие на носителя си.

  5. Декември - Тюркоаз: Тюркоазът е камък на спокойствието и защитата. Той се свързва с месец декември и може да помогне на носителя си да се чувства защитен и сигурен. Когато е получен като подарък, камъкът носи богатство и щастие. Вижте бижута от тюркоаз: https://beautifulbg.com/bizhuta-spored-vida-na-estestvenite-kamni/bizhuta-ot-tyurkoaz?page=2


  Заключение

  Рождените камъни са красиви и значими символи, които носят специално значение за тези, родени през определен месец. Носенето на рожден камък може да бъде не само красиво украшение, но и мощен амулет, който носителят може да се възползва от неговите благотворни енергии.