2023-та година ще бъде годината на блясъка и близостта с природата. Ще се носят пръстени, обеци, колиета, изработени от лъскави метали, украсени с кристали и полускъпоценни камъни като топаз, малахит, япис, лазурит. Дизайнът им не само ще прави впечатление, но и ще служи за украса и себеизразяване. И това далеч не е всичко! Ако искате да се отличите с изключително елегантен вид, добре е да попълните колекцията си със следните видове бижута:

 Брошки

Този аксесоар беше избор на жените с висок стил, но по-специално тези, които са на определена възраст. Днес обаче отново се радва на силен интерес от всички, защото се предпочитат по-обемни бижута от метал, напомнящи ярки насекоми като пеперуди водни кончета и други. Още по-добре е да са украсени с камъни и кристали.

Голяма и закачлива брошка се допълва от ревера на палто или сако, яка на жилетка. Такъв аксесоар може да бъде функционален и да действа не само като украшение, но и като практична закопчалка. Също така, с помощта на брошка, се оформя ефектна драперия и гънки върху дрехите, регулират дължината и фиксират гънките. Днес модните брошки се правят в различни стилове. Те могат да бъдат както по-обикновени, така и много закачливи и ярки. Изберете аксесоар, който да ви кара да се чувствате красива и уверена! Разгледайте модели брошки тук: https://beautifulbg.com/broshki

Перли

Представяте ли си поддържаната жена без поне едно колие с перли?! Само незапознатите ги възприемат като ретро бижута. За всички останали те са символ на успялата, делова жена и изисканите дами на вечерни събирания- висок клас.

Много симпатично и подмладяващо стила е да се носят бижута, вдъхновени от природата и по-специално – птиците. Гълъби, лястовички и пауни ще са изящна украса, която винаги прави впечатление! Освен това ще ви накара да се чувствате по-млади и романтични.


Етно мотиви

Етното винаги е модерно, защото носи не само информация за културно наследство, но и определена символика. Носейки бижута, напомнящи амулети и талисмани, ще сте издигнали на високо ниво стила си на артист.

Масивни обеци

Не търсете фини малки аксесоари за ушите. Почувствайте се дръзка испанка или поп кралица- на мода са отново големите обици, които стигат до раменете. Могат да са украсени с кристали и камъни, за да се впишат естествено и във вечерните визии.

Две неща трябва да запомните специално за обиците през следващата година: Заложете на асиметрия и имайте предвид, че все още е на мода да се носи само една!


Различни модели обеци можете да разгледате тук: https://beautifulbg.com/obeci/obeci-ot-estestveni-kamni

Деликатни чокъри.

Да, 2023-та ще е година на блясъка, но също така ще са актуални и деликатните чокъри.


Колиета от всеки тип

И през следващата година ще бъдат най-модерни бижутата, които ще се носят на врата. Дайте предпочитанието си на фините верижки и висулки. Това не означава, че масивното е забранено. Просто заложете на най-търсените орнаменти, метал и полускъпоцени камъни.

Гривни

И гривните през новия моден сезон изискват съответен блясък на кристали и редки камъни. Те могат да бъдат изработени от благороден метал, но и от пластмаса и кожа.

Най-различни авторски модели гривни с естествени камъни можете да разгледате тук: 

https://beautifulbg.com/grivni/grivni-ot-estestveni-kamni

и тук: https://beautifulbg.com/grivni/grivni-ot-poluskpocenni-kamni-i-minerali-luksСдвоените аксесоари са много оригинално и уместно решение – например стилистите препоръчват да носите еднакви гривни или направени в същия стил на китката, предмишницата или рамото. Това решение ще бъде идеално за сбирки на хора-артисти или за летните вечерни партита.

За зимата и преходните сезони изберете масивни гривни, които позволяват да се носят върху пуловери или плетени рокли. Вижте някои интересни предложения за такъв тип гривни тук: https://beautifulbg.com/grivni/metalani-grivni-grivni-s-kristali

Пръстени

Може ли да си представите колекция бижута, без в нея да има поне един елегантен пръстен? Артистичните натури дори предпочитат повече от един пръстен.

Модерните през 2023 г. Пръстени трябва да са обемни модели, богато украсени с камъни и метални детайли. Оригинално изглеждат аксесоари, които покриват най-ниската част на пръста. Дамите с дълги фаланги могат да бъдат и по-смели! На тях ще подхождат пръстени, които закриват дори по-голямата част от пръста.
Интересна тенденция е да се предлагат цели комплекти пръстени, които са сходни по дизайн. Носят се на съседни пръсти на едната ръка. Разбира се, препоръката е да са в етно или във футуристичен стил с оригинален и атрактивен дизайн.

Комплекти бижута

Няма да е трудно да съчетаете бижутата, защото през следващата година препоръката на дизайнерите е да се фокусирате само върху едно нещо. По-масивното бижу трябва да е само едно, останалите нека само го допълват.

Представяме Ви един малък свят от най-различни комплекти бижута. Разгледайте ги и се надяваме да Ви впечатлим поне с един комплект бижута, който да отговаря на вашия стил! Разгледайте ги тук: https://beautifulbg.com/komplekti


Въпреки факта, че дори обеците могат да се носят една по една, стилистите все още смятат за красиво да се слагат пълни комплекти от бижута. Не се притеснявайте да слагате обеци и пръстен или пръстен и гривна, направени в същия стил и дизайн. Когато съставяте комплекти, е важно да следвате правилото: колкото по-просто е изображението, толкова повече бижута можете да носите. Какво имаме предвид?! – Един обикновен, лаконичен тоалет ще изглежда изключително шик, ако е допълнен с изобилие от аксесоари. Обратното – ярката, напомняща диско стилистиката рокля с пайети не се трябва да се претоварва с бижута.

Сами се убедихте, че модата на дамските бижута през 2023 г. е ви дава широко поле за изява и разнообразие. Чувствайте се спокойни да избирате както големи и масивни гривни, пръстени и обеци, така и семпли и изящни аксесоари, направени с минимална декорация. Запомнете преди всичко едно: Бижутата са израз на личността на една жена! Носете тези, които ви носят самочувствие, показват най-добре стила ви и носят определено послание!

Beautifulbg.com Ви пожелава да се чувствате уверени и красиви!