Меню
Вашата количка

БИЖУТА - МАНДАЛИ

БИЖУТА - МАНДАЛИ


Мандала - що е то?

В превод от санскрит мандала означава "кръг". Мандалата е символ на целостта и представлява космическа диаграма, която ни напомня за нашата връзка с безкрайността на вселената, всичко, отвъд материалното и духовното.

Мандалите представляват кръгли или подобни на кръг елементи, които символизират живота, който никога няма да свърши. Смята се, че мандалата за пръв път се е използвала в хиндуизма като духовен инструмент. Въпреки това мандалите, които повечето хора познават, идват от Будизма.

Как да изберем мандала за нас? :)

Мандалите имат много и различни приложения. Най-често се използват за релаксация или постигане на вътрешен мир.

Има различни видове мандали, но този, който сте избрали, трябва да ви харесва, да ви грабне като я видите. Това е първото и може би най-важно нещо. Мандалата трябва да действа хипнотично, да отвлича мислите ви от ежедневието и проблемите, да успява да ви пренесе в един по-висш свят.  Целта на мандалата е да "приспи" съзнанието ви и да помогне на креативното полукълбо на мозъка да заработи. Много често хората наблюдават мандала, за да се заредят творчески и да потърсят вдъхновение за нещо.

 

Мандала - тайнственият символ

Много хора използват мандала, докато медитират. Мандалата помага на хората да отключват скрити познания в себе си, да потърсят информация на едно по-дълбоко духовно и съзнателно ниво.

Преди да се започне медитацията, човек трябва да избере мандала, която му допада в този момент. Това е част от процеса по настройване на съзнанието и на това, което човек иска да постигне. След като сте избрали мандала, се фокусирайте върху това, което искате да постигнете.

 

След като сте избрали мандалата и сме се фокусирали върху целта, следва самата медитация. Започнете да се вглеждате в махдалата, без да полагате каквито и да е усилия. Изчистете съзнанието си и го оставете да отиде в която посока иска. Вглеждайте се в дизайна на мандалата и избягвайте всякакви мисли от ежедневието, не мислете за проблеми, не мислете за това, което имате да вършите. 

Колкото по-отпуснати сте, толкова по-фокусирани ще бъдете върху самата мандала и тогава ще се пренесете на нивото на креативността, на нивото на интуицията. Ще се чувствате по-леки и релаксирани. При всеки човек този процес протича по различен начин

Цветовете, които използвате при оцветяването на мандала,трябва да са избрани интуитивно. Въпреки това цветовете имат определена символика:


  • Червено - сила, енергия, страст
  • Розово - любов, интуиция, женственост
  • Оранжево - креативност, трансформация, самосъзнание
  • Жълто - учене, мъдрост, смях, щастие
  • Зелено - лечение на физическото тяло, повишаване на психичната сила, любов и грижа за природата и животните
  • Синьо - емоционално лечение, медитация, постигане на вътрешен мир
  • Лилаво - душевност
  • Бяло - духовна концентрация
  • Черно - мистерия, индивидуалност, способност да се погледне на живота и проблемите в дълбочина


Вашата количка е празна!