Меню
Вашата количка

БИЖУТА ОТ АВАНТЮРИН

БИЖУТА ОТ АВАНТЮРИН

Бижута от авантюрин

В тази категория ще видите всичките ни предложения за бижута от авантюрин. Изработваме и бижута по поръчка - гривни от авантюрин, обеци от авантюрин, колиета и комплекти бижута от син и кафяв авантюрин. 

АВАНТЮРИН - изцелителят на Ума, Сърцето и Душата 

Мистични свойства на бижутата от авантюрин:  Авантюрин, наричан още талисман на любовта, на неочакваните постъпки и решения. Този камък зарежда с оптимизъм и увереност. Подпомага за творческото развитие на личността. Благоприятства за реализиране на всеки замислен проект и ново начинание и привлича професионален успех.Това е идеален камък за онези, които търсят позитивен възглед за живота. Авантюринът е и камъкът на пътешествениците, моряците, бизнесмените, банкерите- на всички предприемчиви хора, които не се боят от риска и вярват в своя успех. В трудни и рискови ситуации предпазва от неприятни ситуации и спасява от беда. 

Лечебни свойства на бижутата от авантюрин: Оказва благотворно въздействие при главоболие и мигрена, укрепва зрението и ускорява зарастването на рани. Авантюринът е основен камък за сърдечната чакра, нормализира сърдечната дейност, облекчава и успокоява емоциите, дава мир и спокойствие. Използвайте го за любов към себе си, при самота и сърдечна загуба. Носен като бижу облекчава тревожността, поражда емоционална безопасност и сигурност.

В тази финозърнеста структура на авантюрина освен кварцит има и примеси от слюда, хематит и хлорит, които дават необичайно проблясване, отразяващо слънчевата светлина. В древността се е смятало, че този камък може да лекува алергии и сърдечни заболявания. Източните народи вярвали, че авантюринът лекува зрението. Самото име на камъка подсказва, че е свързан с любовта. Древните вярвали, че който притежава този камък, ще изпита истинската любов и ще предпази двамата влюбени от нещастия.

Името на авантюрина произлиза от италианското "a ventura" (случайно). Тъй като е форма на кварца, авантюринът е много твърд и устойчив, и е подходящ за всекидневно носене. За зеления авантюрин се смята, че е камък на щастието и късмета. Също така се приема, че усилва възприятията и креативността. На изток определят зеления авантюрин като камък на сърдечната чакра. Подпомага самодисциплината и укрепва вътрешната сила!

bijuta ot avantiurin


Казано е, че авантюринът благословява с просперитет живота на носещия го чрез богатство, взаимоотношения и възможности. Препоръчително е да се вземе при всякакви важни ситуации, като първа среща, интервю за работа и бизнес начинание.

Камъка зелен Авантюрин е известен с това, че спохожда човек с добър късмет и успех.

Този зелен полускъпоценен камък показва, че късметът е в собствените умове и дава прозрения на притежателя му за начини за постигане на „късмет“ чрез решителност и воля. Това отваря ума за всеобща позитивност и предава урок по себеуважение и себеоценяване.

Авантюринът внушава нагласа за неизменната вяра, че човек заслужава най-доброто и позволява да се случват добри неща, когато възникне възможност. Авантюринът ни учи, че сме достойни за много неща, дори и за някои, за които никога преди не сме си мислили. Насърчава човек да разглежда трудностите в живота като непостоянни, като възможност за растеж в нова посока и за обхващане на всички неща в една голяма крачка. Вдъхва усещане за лекота, дори хумор, което може да стимулира обновено чувство за оптимизъм, радост и надежда.


Зеления авантюрин е утвърждаващ камък, особено по време на промени и може да бъде емоционалната котва, която е нужно да да остане стабилна и здраво заземена.

В енергийните практики е изключително добър за ползване около чакрите на сърцето и слънчевия сплит за да подпомогне разтварянето на подтиснатите емоции. Целта му е не да изкара на повърхноста емоции както Малахита, 
https://beautifulbg.com/bizhuta-spored-vida-na-estestvenite-kamni/bizhuta-ot-malakhit а по-скоро да обезвреди тези чувства, които създават свиване на сърцето или слънчевия сплит.

Ето затова, авантюринът е добър камък за употреба в съчетание с Малахита, когато се опитваме съзнателно да работим за изчистването на емоционалните задръствания от зоната на слънчевия сплит. Бижутата от авантюрин се съчетават много добре с Розовия Кварц 
https://beautifulbg.com/bizhuta-spored-vida-na-estestvenite-kamni/bizhuta-ot-rozov-kvarc, работейки в екип за да изцелят и приведат в равновесие сърдечната чакра. 


Авантюринът откъсва човек от всичко, което подкопава силата му. Предотвратява неподходящите взаимоотношения да изстискат сърдечна енергия и помага на човек да живее в храма на собственото си сърце.

Като камък на върховно изобилие, той съдейства за разпознаване и преодоляване на вътрешните чувства на липса, които могат да бъдат в основата на ниско и бедно съзнание.

Още мистични свойства на бижутата от Авантюрин:

Елемент: Проекционен
Елемент: Въздух
Сили: умствени способности, зрение, хазарт, пари, мир, печалби и късмет

Авантюринът носи късмет, независимо от оцветяването му, но най-мощен в това отношение изглежда зеления Авантюрин. Зеленият авантюрин  дава на притежателя си вътрешно равновесие и стимулира процеса на сънуване. Смята се, че авантюрина оказва положителен ефект върху психиката и укрепва самочувствието. Авантюринът е идеален камък за онези, които търсят позитивен възглед за живота.

Син Авантюрин

Тези камъни се използват за лечение и балансиране на емоциите. Помагат ни да общуваме по-ясно и по-творчески. Стимулира творчеството, интелекта и независимостта. Синият авантюрин засилва лидерските качества, позволявайки да се действа по-решително и интуитивно. Синият авантюрин помага за увеличаване на търпението и премахване на инат и възбудимост. Този вид авантюрин увеличава самоконтрола ни и дава един по-задълбочен прочит на причината и следствието в различните ситуации, които ни се случват и спомага за намирането на оптималното решение.

Зелен Авантюрин 

Зеленият авантюрин намалява тревожността и успокоява емоциите. Носи късмет на тези които обичат хазарта и увеличава чувството за хумор и ведрост на своя притежател. Зеленият авантюрин може да доведе до неочаквани приключения и късмет в любовта.

Оранжев Авантюрин 

Това е камък който помага на уменията за вземане на решения и повишава креативността. Добър камък е за писатели, художници, музиканти и други хора в творческата сфера.  Спомага за отварянето и подобряването на творческите визуализации.

Червен Авантюрин 

Притежава качествата на всички гореизброени видове Авантюрин, но има и допълнителни качества дължащи се на неговия цвят и композиция. Той не само подобрява творчеството, но и дава възможност да виждате откриващите се възможности. Това води до повече просперитет и по-малко негативизъм.
Гривна от авантюринОт колекция Гривни от естествени камъни Авантюринът носи късмет на притежателят си. Той дава на ползвателя си вътрешно равновесие и стимулира процеса на сънуване. Смята се, че оказва положителен ефект върху психиката и укрепва самочувствието. Това е идеален камък за онези, кои..
21.80лв
Колие с висулка сърце от авантюрин и метална верижка.Дължина на верижката - 40 смВисулка - 1,8 смАВАНТЮРИН - изцелителят на Ума, Сърцето и Душата Мистични свойства: Наричат го талисман на любовта, на неочакваните постъпки и решения. Този камък зарежда с оптимизъм и увереност. Подпомаг..
26.90лв
Колие с висулка сърце от син авантюрин и метална верижка.Дължина на верижката - 40 смВисулка - 1,8 смАВАНТЮРИН - изцелителят на Ума, Сърцето и Душата Мистични свойства: Наричат го талисман на любовта, на неочакваните постъпки и решения. Този камък зарежда с оптимизъм и увереност. Подп..
26.90лв
Гривната е изработена от авантюрин и тигрово око.АВАНТЮРИН - изцелителят на Ума, Сърцето и Душата  Мистични свойства: Наричат го талисман на любовта, на неочакваните постъпки и решения. Този камък зарежда с оптимизъм и увереност. Подпомага за творческото развитие на личността. Благопри..
24.00лв
Гривна от авантюрин и шамбала мънисто                Авантюринът носи късмет на притежателят си. Той дава на ползвателя си вътрешно равновесие и стимулира процеса на сънуване. Смята се, че оказва положителен ефект върху психика..
22.00лв
Гривна от авантюринОт колекция Гривни от естествени камъни Авантюринът носи късмет на притежателят си. Той дава на ползвателя си вътрешно равновесие и стимулира процеса на сънуване. Смята се, че оказва положителен ефект върху психиката и укрепва самочувствието. Това е идеален камък за онези, кои..
24.00лв
Показва 1 до 6 от 6 (1 страници)